Select Page

Έκθεση

Ταξινομική Παρουσίαση

Η Έκθεση

Η έκθεση διαιρείται σε 7 εθνολογικούς Τομείς που σχετίζονται με την εξελικτική πορεία των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Οι Τομείς αυτοί δεν είναι ερμητικοί: από ένα στάδιο εξέλιξης και ύστερα συμπορεύονται με αλληλοεπιδράσεις ώστε να ολοκληρωθεί με πλήρη αρμονία η λειτουργία μεταξύ τους. Η ταξινομική λογική των 7 τομέων στηρίζεται στις βιολογικές αναγκαιότητες επιβίωσης και προσαρμογής του ανθρώπινου είδους και στις μεθόδους που εφαρμόζει για την πληρέστερη ικανοποίηση τους.

Διατροφή

Είναι η πρωτεύουσα ανάγκη για την επιβίωση όλων των ζώντων όντων. Ο Άνθρωπος την καλύπτει με ποικίλους τρόπους και τεχνικές, ολοένα και πιο περίπλοκες μέσα στην εξέλιξη.

Αρχιτεκτονική

Ο γενικός αυτός όρος συμπεριλαμβάνει τη βασική για τον άνθρωπο ανάγκη να βρει ή να κατασκευάσει έναν χώρο ασφαλή για τη νυχτερινή ανάπαυση, για αυτόν και την οικογένεια του.

Υφαντική

Με τη χρήση μόνιμων καταφύγιων (σπήλαια, καλύβες) που επιτρέπουν την εγκατάσταση εστίας για τη μαγειρική και τη θέρμανση, ο Άνθρωπος αντιμετωπίζει δραστικά το κρύο, αρχικά φορώντας δέρματα ζώων.

Περισσότερα Εκθέματα

Παραγωγή, εμπόριο

Η παραγωγή εργαλείων και σκευών θα διαμορφώσει ένα καινούργιο περιβάλλον από τέχνεργα και ειδικευμένους τεχνίτες που θα εξυπηρετούν τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της ανθρώπινης Ομάδας. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν ο Άνθρωπος προχωρεί στην πλεονάζουσα παραγωγή την οποία θα προσφέρει ως αντάλλαγμα άλλων προϊόντων που λείπουν από το περιβάλλον του ή δεν μπορεί να κατασκευάσει. Είναι η απαρχή του Εμπορίου και της συναλλαγής, της αποθήκευσης και των αριθμητικών υπολογισμών.

Μετακίνηση, μεταφορές, επικοινωνίες

Διευκολύνουν τη συναλλαγή, που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον παραγωγό και το μεσάζοντα έμπορο, επιβάλει τη μετακίνηση του ανθρώπου με διάφορα μέσα και τη μεταφορά των προϊόντων προς ανταλλαγή. Παράλληλα δημιουργούνται μέσα και όροι επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων. Οι εμπορικές συναλλαγές διευκολύνουν την πολιτισμική διεύρυνση και τις επιρροές.

Ήθη και Έθιμα

Αποτελούν τις πρωτόλειες εκφράσεις της κοινωνικής οργάνωσης των ανθρώπινων Ομάδων για μια ευρύτερη συνοχή μεταξύ των ατόμων που την αποτελούν και μια ενδυνάμωση της ψυχολογίας τους έναντι άμεσων ή έμμεσων κινδύνων.

Κοινωνική Οργάνωση

Επιβάλλεται από το οικογενειακό κύτταρο έως το σύνολο της Ομάδας ή των Ομάδων (φύλων, Εθνών) και περιλαμβάνει τη θεσμοθέτηση και τον έλεγχο λειτουργίας όλων των προηγούμενων Τομέων, καθώς και καινούργιων χώρων που απορρέουν από τον Τομέα της Κοινωνικής Οργάνωσης και που αφορούν τη Τέχνη, τη Δικαιοσύνη, τη Θρησκεία, την Ιδιοκτησία, τον Πόλεμο κ.α.